שרונה הדר חורי, הזמנה לשפע, ייעוץ פנג שווי - שיפוץ משרד אדריכלים
דף הבית >> פרוייקטים >> שיפוץ משרד אדריכלים

שיפוץ משרד אדריכלים

שמזרח ומערב נפגשים: מבניין נטוש למשרד מעוצב ומשגשג. שיתוף פעולה בין שיטת הפנג שוואי לאדריכלות המערבית, ישדרג את חווית התכנון ואת הביצוע של הפרוייקט כולו. 

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

כפי שהרפואה האלטרנטיבית קיבלה בשנים האחרונות מקום לגיטימי, תוקף וכבוד מצד העולם המערבי שעד לא מזמן נתמך רק ברפואה הקונבנציונלית, כך גם בעולם עיצוב הפנים והאדריכלות, נפתח הפתח לשילוב שיטת הפנג שווי כחלק חיוני וחשוב מעולם התכנון והאדריכלות המערבית.

אדריכלות פנג שווי 

תפיסת הפאנג שוואי משלבת התבוננות שהיא מעבר לחומר, ופתרונות ישומיים לתכנון בריא המושך שפע. המבנה הבא הוא דוגמה לשיתוף פעולה מוצלח ופורה בין בין שיטת הפנג שווי והתכנון האדריכלי של 2 המשרדים המובילים בבאר שבע לתכנון, הנדסה ופיקוח. 

המבנה הישן 

בטכס מכובד, במעמד ראשי העיר באר שבע לדורותיהם, נחנך מבנה מחודש שהיה פעם חדר האוכל של חברת אגד באר שבע ובשנים האחרונות היה נטוש ומוזנח, והפך למתחם משרדים מטופח ומושקע של חברת מרש אדריכלים וחברת ווקסמן, גוברין, טליוסף להנדסה ופיקוח. שני המשרדים המובילים בתחומם בעיר באר שבע. על החזון והתכנון היו אמונים האדריכל רמי מרש וצוותו בשילוב עם שרונה חורי, יועצת ומורה בכירה לפנג שווי.

באבחון הראשוני, למרות מצבו המוזנח של המבנה, מיד זיהינו את הפוטנציאל הפיזי והאנרגטי. באבחון כתבה שרונה "המרחב שבחרתם למשרד החדש הוא מרחב המזמין שפע המתאים לעידן בו אנו נמצאים כעת.

עובדה זו חשובה מאוד מאחר והמשמעות היא שהשפע, בעיקר החומרי - זורם אל המתחם באופן טבעי ונתמך ע"י הסביבה.

מיקום המבנה

המבנה ממוקם נכון ביחס לסביבה. מאחריו יש הר. המבנה שמאחור ומלפניו יש נהר - כביש הגישה והכביש הראשי שמעבר לו. תפקיד ההר לתמוך ביציבות העסק ובהרמוניה בין עובדיו ותפקיד הנהר - להביא אל העסק את שפע ההזדמנויות והאפשרות להתפתח ולהרוויח בהתאם.


לכן בחרתם היטב - וזוהי כבר התחלה מעולה. כעת נותר להבין את המבנה ולתמוך בכל מרחב בו כדי שהמכלול יזרום בהרמוניה ויהווה עבורכם רחם לצמיחה והתפתחות".
 

המבנה לפני השיפוץ

מזרח ומערב נפגשים – פנג שווי, האדריכלות של המזרח הרחוק בשילוב עם האדריכלות המערבית, דוגמא נפלאה לשיתוף פעולה ששידרג את חווית התכנון והביצוע של הפרוייקט כולו.
לאור המבנה המיוחד של מתחם חברת ההנדסה והפיקוח, התמקדה שרונה בפתרונות יצירתיים כדי להניע את הצ'י - אנרגיית החיים באופן הרמוני ולא תוקפני במרחב. כדי לרכך את תנועת האנשים בדרך אל המשרד, המליצה שרונה לתת למבואה צורה של "משפך" המתרחב לקראת שני פתחי המשרדים, לעגל את הכניסה למשרדים, להכניס את הדלת מעט פנימה. בנוסף, המליצה להעביר את המזכירות לצד השני של הכניסה מאחרי דלפק מעוגל - דוגמא בשרטוט. מיקום זה למזכירות ימקם אותן באזור הטוב של המשרד מחד, ומאידך ישמור על קשר עין ושליטה בכל המרחב. (המיקום הקודם כשבגבן לחדרי המנהלים אינו מומלץ לישיבה)

חוות דעת של האדריכל רמי מרש

לסיכום, נפתח הפתח לשילוב שיטת הפנג שווי כחלק חיוני וחשוב מעולם התכנון והאדריכלות המערבית, תפיסת המרחב משלבת מעתה התבוננות שהיא מעבר לחומר בפתרונות יישומיים לתכנון בריא המושך שפע.  
 

כל הזכויות שמורות לשרונה הדר חורי  - הזמנה לשפע © Copyright      טלפון: 052-6808899    •  הצטרפו לניוזלטר שלי

.