שרונה הדר חורי, הזמנה לשפע, ייעוץ פנג שווי - שיפוץ דירות
דף הבית >> פרוייקטים >> שיפוץ דירות

שיפוץ דירות

שיפוץ דירה של 70 מ"ר - לפני ואחרי
בני הזוג הזמינו אותי לאחר שרכשו את הדירה מתוך כוונה "להרוס ולבנות מחדש" כדי שהדירה תתאים לצרכיהם.
הם רצו סלון, חדר לכל ילד (2), חדר הורים מטבח מרווח ושירותים גדולים.

כשהתחלתי באבחון והתכנון לפיו, שאלתי את עצמי כיצד אצליח להכניס את כל הצרכים של בני הבית במרחב כל כך קטן. התוצאה בסופו של דבר הפתיעה גם אותי. הדירה בבניין הישן למעשה "נולדה מחדש" באמצעות עקרונות התכנון של תורת הפנג ווי. כל מרחב הותאם באופן אישי לדייריו, התחושה בדירה זורמת, נעימה ואלגנטית. כשבאתי לבקר לקראת סוף השיפוץ, נכנסו במקרה השכנים שממול, זוג צעיר שרכש ושיפץ את הדירה בעצמם , דירה זו זהה לדירה המקורית לפני השיפוץ. מבטי הפליאה וההשתוממות שהחליפו ביניהם עוררו אותי לשאול לפשרם. תשובתם הייתה שהשוני הגדול בין השיפוץ שערכו לקוחותיי לבין השיפוץ שהם עשו בעצמם היה גדול. הם אמרו שהם לא מאמינים למה שהם רואים, כי הדירה נראית להם שונה , גדולה ומרווחת יותר. דוגמא זו היא דוגמא טובה לחשיבות השימוש בעקרונות הפנג שווי בתכנון המרחב. פנג שווי איננה תורה של "עיצוב פנים", בבסיסה התורה מתייחסת למיקום המדויק של כל פריט במרחב - קירות, רהיטים, אנשים וכו. בהמשך, עיצוב הדירה והצבעים שהומלצו לצביעה, משלימים את העשייה כך שתותאם באופן אישי לדירי הבית. כשהמבנה "מקבל" את ההתייחסות הראויה לו, בתמורה הוא מעניק תמיכה ועזרה לאדם השוהה בו.


תוכנית שיפוץ והרחבה לבית קיים לפני ואחרי יעוץ פנג שווי

התוכנית של המבנה הישן כללה מטבח, סלון, שני חדרי שינה ושרותים. הלקוחות הגיעו אלי אחרי ששמעו הרצאה שהציגה להם לראשונה את הנושא. ההרחבה של ביתם בשלב זה כבר הייה מתוכננת והחלה להיבנות. לאחר אבחון המבנה הקיים והמתוכנן ע"י האדריכלית, הגעתי למספר מסקנות...
התוכנית של המבנה הישן כללה מטבח, סלון, שני חדרי שינה ושרותים. הלקוחות הגיעו אלי אחרי ששמעו הרצאה שהציגה להם לראשונה את הנושא. ההרחבה של ביתם בשלב זה כבר הייה מתוכננת והחלה להיבנות. לאחר אבחון המבנה הקיים והמתוכנן ע"י האדריכלית, הגעתי למספר מסקנות:
  • המרחב אמנם גדל, אך התכנון הפנימי הוביל לכך שהמטבח ממוקם במרכז הבית ללא חלונות.
  • מיקום הסלון ופינת האוכל הקטינו את המרחב וצמצמו את התנועה בו.
  • דרך הגישה היחידה לחדרי השינה החדשים עברה דרך מסדרון צר וארוך שאף הוקטן ע"י ארון קיר.
ומכאן שלמעשה זרימת האנרגיה בבית היה במידה מסוימת תקועה, תקיעות שכזו עלולה לגרום בסופו של דבר גם לתחושת תקיעות בחיים.
לאור המסקנות שעלו מאבחון המרחב, המלצתי על מספר שינויים:
  • שינוי מיקום המטבח, לאזור מרווח יותר עם חלון, מקומו מיקמתי את פינת האוכל.
  • שינוי מיקום הסלון למיקום שולט יותר במרחב המקנה תחושה של סלון גדול ומרווח יותר. בנוסף המיקום נבחר בגלל שהאנרגיה באזור זה של המרחב חיובית יותר לאירוח ומשפחתיות.
  • הוצאת הארון מהמסדרון וביטול הקירות שתמכו בו תגרום לכך שהמסדרון יהיה יותר רחב ומכאן גם יותר מרווח.
  • הקטנת החדר הנוסף שיועד מלכתחילה לחדר עבודה ומשחקים כדי להמשיך את המסדרון כך שהאנרגיה לא תתקע ב"מבוי סתום" ותזרום בחופשיות בכל הבית.
(האילוצים התכנוניים של המבנה - עמוד התמך בסלון והעמודים בפינת האוכל החדשה.)
לאחר שהתקבלו כל הצעותיי לתכנון המבנה, הושלם הייעוץ ע"י התאמת צבעים נכונים לכל מרחב והותאמו החדרים לילדים ולהוריהם.
 

כל הזכויות שמורות לשרונה הדר חורי  - הזמנה לשפע © Copyright      טלפון: 052-6808899    •  הצטרפו לניוזלטר שלי

.